lauantai 3. elokuuta 2013

Pikainen sisäisen tilan selkeytys ja mielen virkistys



1)       Tiedostu

Siirrä itsesi tähän hetkeen ottamalla suora asento. Sulje silmäsi. Sitten kysy mielessäsi: ”Mitä koen juuri nyt…ajatuksissani…tunteissani…fyysisissä tuntemuksissani? Mitkä ovat nyt tuntemukseni kehossani?”

Anna itsellesi hetki aikaa. Anna vastausten nousta itsestään, pakottamatta itseäsi mihinkään.

Tunnista ja rekisteröi kokemasi, olipa se miellyttävä tai epämiellyttävä, tai hyvin vähäinen tai neutraali, arvostelematta, muuttamatta...

2)       Keskity

Suuntaa sitten huomiosi hengitykseen, jokaiseen sisään hengitykseen ja jokaiseen uloshengitykseen, kun ne seuraavat toisiaan. Hengittele rauhassa pari kertaa. Tarkkaavaisuutesi suuntautuu johonkin sopivaan kohtaan. Voit käyttää hengitystäsi ankkurina, joka auttaa sinua virittäytymään tietoisuuden ja tyyneyden tilaan.

3)     Levähdä
Anna tietoisuutesi hitaasti ja rauhallisesti laajentua kehon osiin, rintakehään, selän alueelle, lantioihin, kasvoihin jne. Anna tietoisuuden laajentua ilmaan, jota hengität, jossa olet, sen ympärillä olevan maisemaan ja sen yksityiskohtiin, kasveihin, kiviin, eläimiin tai vieläkin laajemmalle rakennukseen, siellä oleviin ihmisiin, koko kaupunkiin, valtioon, maanosaan. Ja sitten kun olet valmis palaudu normaaliin toimintaasi, avaa silmäsi ja normaali vireystila palautuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti